Helppo jouluherkku: Omar-piparit

Ootko jo törmännyt tuoreimpaan jouluvillitykseen, eli Omar-piparkakkuihin? Itse bongasin reseptin ensimmäisen kerran blogikollega Sofian Frutti Di Mutsi -blogista, mutta nopean googlettelun jälkeen reseptin alkuperä löytyy täältä. 15-vuotiaat Elli ja Venla tekivät TikTok-videon pipareista ja loppu on historiaa. 

Pitihän näitä herkkuja testata ja mikäpä siihen parempi päivä kuin joulukuun eka ja oma synttäripäivä. Yhdestä piparitaikina-paketista saa tehtyä 15 piparia. Voit toki tehdä piparitaikinan itse, jos haluat. Alkuperäinen resepti ei tietääkseni sisällä valkosuklaalla kuorrutusta, mutta Sofian vinkistä päätin tehdä kivan jouluisen koristelun pipareille. Voihan nämä kuorruttaa jollain muullakin herkulla tai jättää ilman!

Omar-piparit (15 kpl)

  • 1 pkt piparkakkutaikinaa
  • 1 pss Omar-karkkeja
  • Valkosuklaata
  • Strösseleitä

1. Sulata piparitaikina. Leikkaa se 15 samankokoiseen osaan. Niin piparit paistuvat mahdollisimman tasaisesti.
2. Pyörittele taikinapalat palloiksi. Paina jokaisen pallon keskelle sormen levyinen aukko ja aseta siihen Omar-karkki.
3. Levitä ympärillä oleva taikina päälle niin, että Omar-karkki jää piiloon piparin sisään. Paina pipari suht litteäksi esim. kämmenellä.
4. Paista pipareita uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 minuutin ajan tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Huomaat, kun Omar on sulanut riittävästi piparin keskellä. Varo kuitenkin, ettei piparit pääse palamaan.
5. Halutessasi koristele piparit dippaamalla ne valkosuklaaseen tai kaada päälle valitsemaasi kastiketta. Lopuksi ripottele päälle strösseleitä.

Tämä on mielettömän yksinkertainen joulun ajan herkku, mutta sitäkin herkullisempi. Ainakin itse oon sitä mieltä, että yksinkertaiset ideat on usein parhaita. Kokeile ihmeessä myös, miten piparit onnistuvat jollain muulla karkilla tai kuorrutteella.

Lisään pian myös omalle TikTok-tililleni piparien valmistusvideon, jos haluat nähdä, miten helposti ne syntyvät! Ootko sä jo ehtinyt leipoa pipareita?

0 kommenttia