Epäsuositut mielipiteeni ja 29 muuta kysymystä

Kuulostaa niin tylsältä aloittaa postaus näin, mutta mun energiatasot on olleet jonkin aikaa tosi huonot, enkä yrityksistä huolimatta saa aikaan kaikkea mitä haluaisin. Myös blogi on joutunut elämään hetken hiljaiseloa muiden projektien takia, mutta onneksi elsalinnean-blogin Elsa haastoi meidät Päijätmedian bloggaajat kertomaan itsestään näiden 30 kysymyksen avulla:

1. Koko nimi ja mistä se tulee?

Johanna Maria Amanda. Olisinko joskus kuullut jonkun tarinan, että ainakin joku nimistäni tulee joltain sukulaiselta. En ole varma…

2. Pituus?

170 cm mä olen yleensä tähän vastannut.

3. Mitä katson tv:stä juuri nyt?

En mitään, mutta Netflixistä Dead to Me toista kautta.

4. Mikä ihmetyttää tällä hetkellä?

Hmm… Ainakin se, miten mun blogin lukijamäärät nousee jatkuvasti, vaikka en oo panostanut tähän läheskään tarpeeksi viime aikoina. En tosin valita, se on ihanaa!

5. Suurin haaveeni?

Ihan rehellisesti sanottuna, tasapainoinen elämä itselleni ja läheisilleni. Kuulostaa aika tylsältä, mutta se pitää sisällään niin monta asiaa. 

6. Tämän vuoden suunnitelmat?

Pistää päälle isompi vaihde työjuttujen kanssa, saada uusia asiakkaita, saada onnistumisen kokemuksia, mutta opetella samalla rentoutumaan.

7. Lempiruokani?

Sushi. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Rakastan kyllä myös hyvää pastaa, pitsaa, salaatteja, kanaruokia, lohta…

8. Mitä harrastan?

Ennen vastasin tähän aina bloggaamista, kirjoittamista ja valokuvausta, mutta nykyään ajattelen niitä enemmän työnä. Potkulautailua ja pyöräilyä ainakin, oon myös yrittänyt herätellä uudelleen kiinnostusta lukemiseen ja piirtämiseen.

9. Paras vuodenaika?

Kesä, kesä, kesä! Musta ei saa irti vastauksia kuten ”On ihanaa, että meillä Suomessa on neljä upeaa vuodenaikaa.”. Siedän nykyään talvea jotenkin, loppukevät ja alkusyksy on myös kaunista aikaa, mutta kesäisin tunnen olevani eniten elossa.

10. Lempielokuvani?

(Luultavasti) aina ja ikuisesti Pirates of the Caribbean- ja Harry Potter -elokuvat. Rakastan fantasiaa ja kauhua yli kaiken.


11. Kahvi vai tee?

Ei kumpikaan! Juon lähinnä vettä tai Pepsi Maxia, joskus kaakaota.

12. Parasta elämässä juuri nyt?

Ainakin se, että kesä on ihan nurkan takana ja se, että ostin viime viikolla uuden auton. Just tällä hetkellä myös se, että saan tehdä töitä omassa rauhassa – vaikka kello onkin 22.40 lauantai-iltana.

13. Mihin kaupunkiin haluaisin matkustaa seuraavaksi?

Vaikka mihin! New York, Los Angeles, Barcelona, Sydney, Visby, Lontoo, Rovaniemi… ”Aika” monta paikkaa on näkemättä ja kokematta, mutta tänä kesänä tyydyn ihan vaikka kauniiseen Porvooseen.

14. Horoskooppimerkkini ja uskonko horoskooppeihin?

Jousimies. Ainakin moni jousimiehelle kuvailtu piirre osuu muhun hyvin. En kuitenkaan lueskele mitään päivän horoskooppeja.

15. Esikuvani?

Kaikki vahvat, oman arvonsa tuntevat ihmiset, jotka kuitenkin kunnioittavat muita ja antavat jokaiselle tilaa elää omannäköistään elämää.


16. Mitä haluaisin oppia vuonna 2020?

Oppiminen on parasta, mitä tiedän, joten ihan mitä vaan! Ainakin oman työni arvostamista ja markkinointia, itseni hyväksymistä, rentoutumista, uusia valokuvaustekniikoita ja paljon muuta.

17. Kuinka monta lasta haluaisin?

Tällä hetkellä tuntuu siltä, etten yhtään. Asun jo samassa taloudessa 10-vuotiaan ”varalapsen” kanssa, jolla on ollut rankka elämä ja jolle pyrin olemaan turvallinen aikuinen päivittäin.

18. Mitä piirrettä inhoan ihmisissä?

Itsekeskeisyyttä, (liiallista) huolimattomuutta ja saamattomuutta, ylitsepääsemätöntä negatiivisuutta ja ylipäänsä sellaista asennetta, kuin olisi ainoa ihminen maailmassa.

19. Kallein ostokseni?

Se viime viikolla ostamani auto. Ja ihana se onkin!

20. Epäsuosittu mielipiteeni?

Näitähän riittää. Mielestäni kouluja ei olisi pitänyt avata tänä keväänä. Ihmisten ei pitäisi käyttäytyä, ihan kuin korona-kriisi olisi ohi. Kellään ei ole oikeutta kuvitella olevansa maailman napa, ei nyt eikä koskaan. Lapsia hankkiessa pitäisi miettiä tulevan lapsen hyvinvointia, ei sitä mitä minä haluan. Mielialalääkkeiden käyttö ei tee ihmisestä heikkoa tai epäonnistujaa. Avun pyytäminen ei ole väärin, se on merkki vahvuudesta. Oikeinkirjoitus on tärkeää. Oma mielipide ei useinkaan ole ainoa oikea.


21. Mitä ihailen toisissa ihmisissä?

Erilaisia taitoja, kykyä kehittää itseään, toisten kunnioittamista, vahvuutta ja kykyä jatkaa, vaikka tulisi vastoinkäymisiä. Etenkin sellaisia ihmisiä, jotka ovat sen verran sinut itsensä kanssa, että pystyvät hyväksymään myös muut sellaisina kuin he ovat.

22. Mikä inspiroi juuri nyt?

Löydän inspiraatiota usein ympäriltäni, mutta etenkin nyt ulkona heräilevä luonto ja upeat (some)kollegat, joiden kanssa saan olla tekemisissä jatkuvasti.

23. Suurin paheeni?

No melko vahvasti epäilisin, että se Pepsi Max. Se vaan on niin hyvää…

24. Mitä odotan?

Eihän tähän nyt oikein voi olla vastaamatta, että kesää. Vaikka se näyttääkin aika erilaiselta, kuin vielä muutama kuukausi sitten ajattelin, mutta kesä se on silti.

25. Unelmien työpaikka?

Vahvasti se, mitä mä oon tässä rakentanut jo vuosia – itseni työllistäminen somen, sisällöntuotannon ja digiviestinnän parissa. Vielä se ei ihan täysipäiväisesti kanna, mutta jaksan uskoa että jonain päivänä kyllä!


26. Tärkeät ominaisuudet toisissa ihmisissä?

Niitähän tossa jo tavallaan tulikin muutama kysymys taaksepäin… Ihailen kovasti sitä, että ihminen haluaa kehittyä, oppia ja edistyä valitsemillaan osa-alueilla. Tietysti myös ymmärtäväisyys, empaattisuus, kuuntelemisen taito, huumorintaju ja sellainen positiivinen perusasenne.

27. Biisi, jota kuuntelen tällä hetkellä?

Viime päivinä oon kuunnellut paljon Whitesnakea ja Five Finger Death Punchia, mutta ihan viimeksi on soinut Sabaton – To Hell and Back.

28. Uskonko kohtaloon?

En oikeastaan. Just eilen tosin kävin äitini kanssa pitkän keskustelun, jossa totesin, että tietyllä tavalla meille on jaettu kortit, joiden mukaan meidän elämä kulkee. Tiettyjen rajojen sisällä me pystytään itse vaikuttamaan asioihin, mutta on monia juttuja, jotka tapahtuu joka tapauksessa.

29. Mitä haluan saavuttaa seuraavan viiden vuoden aikana?

Niin moni asia mun elämässä on vieläkin hyvin epävarmaa ja tietyllä tapaa epävakaata, etten uskalla asettaa noin pitkälle ajalle mitään kovin konkreettisia tavoitteita. Toivoisin kuitenkin eteneväni urallani, saavani vakiinnutettua Päijätmedian asemaa, oppivani paljon uutta ja kehittäväni etenkin sosiaalisia taitojani.

30. Olenko koskaan menettänyt ystävää?

Olen. Joitain ystävyyssuhteita oon myös joutunut itse pistämään poikki. Rakkain ystäväni Kati on onneksi seissyt rinnallani jo 15 vuotta ja oon siitä niin kiitollinen.

0 kommenttia