Lahden Suolahuone ja suolahoidon hyödyt

Kerroin vähän aikaa sitten käyneeni ensimmäistä kertaa elämässäni suolahoidossa. Aihe kiinnosti teistä montaa ja pyysitte että kertoisin siitä enemmän. Tässä siis tulee lisätietoa Suolahuoneesta postauksen verran!

Suolahuone käytännössä

Suolahuone on luonnonmukainen hoito hengitystie- ja iho-ongelmiin. Suolahoito tapahtuu kauttaaltaan suolalla vuoratussa huoneessa ja se kestää 40 minuuttia. Hoitava tekijä on hengitysilma, johon puhalletaan hoidon aikana suolageneraattorilla tehtyä hienojakoista suolapölyä. Alkuun huoneessa saattaa tuntua tukalalta ja itselläni tuntui hetken ajan jopa siltä, että henki ei kulje kunnolla. Tunne meni kuitenkin ohi nopeasti ja sen jälkeen oli helpompi rentoutua.

Rentoutumista edesauttavat pehmustetut tuolit ja lisätyynyt, huoneessa soiva musiikki ja mukaan saa halutessaan vaikka aikakauslehden. Huomioi kuitenkin, että huoneseen mahtuu 6 ihmistä, joten jaat sen todennäköisesti tuntemattomien kanssa. Lisämaksusta saatavilla on myös yksityisaika omalle porukalle.

Huoneeseen voi mennä arkivaatteet päällä, jolloin saat kaavun suojaamaan vaatteitasi (suolapöly tarttuu herkästi vaatteisiin), mutta jos haluat hoitaa ihoa, on suositeltavaa mennä uimapuvussa tai muuten vähemmällä vaatetuksella. Suolahoito sopii periaatteessa kaikille, mutta mm. syöpäsairaiden, raskaana olevien tai verenohennuslääkettä käyttävien on syytä keskustella hoidosta lääkärin kanssa.

Suolahoidon hyödyt 

Suolahoidosta voi olla hyötyä moniin erilaisiin sairauksiin. Suolalla on antiseptisiä ominaisuuksia, joten se vähentää bakteereja ja ehkäisee niiden kiinnittymistä limakalvoille. Lisäksi se sitoo kosteutta ja pehmittää ihoa. Itse menin hoitoon pitkittyneen poskiontelotulehduksen aikana ja koen, että se auttoi pahimpaan tukkoisuuteen ja sen aiheuttamiin särkyihin. Hoidon jälkeen huulilla maistui suola, hengittäminen oli helpompaa ja paljaana ollut iho tuntui pehmeämmältä. Parhaan hyödyn hoidosta saa käymällä siinä säännöllisesti.

Suolahoito voi auttaa mm.

  • hengitystiesairauksiin, allergioihin ja flunssan hoitoon
  • homepölyaltistukseen
  • kosteuttamaan ihoa ja lievittämään iho-ongelmia
  • lievittämään stressiä ja päänsärkyä
  • poistamaan elimistöstä myrkyllisiä aineita

Lahden Suolahuone sijaitsee Lahden keskustassa osoitteessa Vuorikatu 25 C. Huone löytyy rappukäytävän ensimmäisestä kerroksesta ja sisään pääsee ovikelloa soittamalla. Hoitoajan voi varata puhelimitse tai käytössäsi on myös helppo nettiajanvaraus. Yksi hoitokerta maksaa 20 e, muun hinnaston näet täältä.

Oletko sä käynyt koskaan suolahoidossa? Koitko sen hyödylliseksi?

0 kommenttia