Miten säilyttää itsevarmuus somessa

Muutama viikko sitten mä julkaisin Instagramissa pitkästä aikaa selfien. Seuraavien tuntien aikana mun tililtä katosi kymmeniä seuraajia. Se on aika iso määrä kerralla, kun ei niitä seuraajia muutenkaan ole mitään kymmeniä tuhansia.

Ensin mulle tuli tosi kurja fiilis. Olinhan rohkaistunut pitkästä aikaa julkaisemaan kuvan itsestäni, mutta siitä ei selvästi pidetty. Sitten mietin, että ehkä kaikki oli vaan sattumaa ja seuraajat sattuivat katoamaan juuri sillä hetkellä – ei pelkästään naamani näkemisen vuoksi. Sitten tulin ajatelleeksi, miksi edes välitän asiasta.

On täysin normaalia, että Instagramissa ja muuallakin somessa seuraajien määrä vaihtelee jopa päivittäin. Välillä uusia ihmisiä tulee roppakaupalla, välillä niitä taas lähtee enemmän. Sitä miksi näin on, ei varmaan kukaan pysty täysin varmasti sanomaan – se on somemaailman luonne. Osa käyttää jotain outoa follow-unfollow taktiikkaa seuraajien saamiseen, osa seuraa kaikkia vastaantulijoita ja hetken päästä toteaa, ettei tämä ollutkaan mun juttu. On myös ihan mahdollista, että osaa ei kirjaimellisesti kiinnostanut katsella mun naamaa.

Olipa syy mikä hyvänsä, seuraajamääriä ei kannata seurata liian orjallisesti eikä jokaista seuraamisen lopettanutta kannata surra. Oman aikansa voi käyttää niiiin paljon järkevämpiin juttuihinkin. Näitä katoilevia seuraajia on kaikilla, usko tai älä, myös niillä kaikkein upeimmilla ja suosituimmilla bloggaajilla ja vaikuttajilla.

Liian paljon tarjontaa

Kuten me kaikki tiedetään, somessa on tarjontaa ihan mielettömän paljon, toinen toistaan upeampia kuvia ja mahtavia tyyppejä, joita haluaisi kaikkia seurata. Ainakin mulle itselleni tästä kaikesta tulee kuitenkin välillä sellainen ähkyn tunne, ettei pysty ottamaan vastaan kaikkea sitä mitä on tarjolla. Uskon, että muillekin tulee välillä sellainen olo. Silloin tehdään sitten niitä ”puhdistuksia” ja tyhjennetään sitä seurattujen listaa.


On ihan mahdotonta miellyttää kaikkia eikä sitä kannata tavoitellakaan. Kaikkein tärkeintä on keskittyä tekemään sitä omannäköistä sisältöä mikä tuntuu itsestä hyvältä. Tätä hommaa on mahdotonta tehdä ilman seuraajakuntaa, mutta kun on rohkeasti oma itsensä ja pysyy uskollisena omalle tyylilleen, houkuttaa niitä samanhenkisiä tyyppejä, jotka on kiinnostunut juuri sun sisällöstä. 

Määrä ei todellakaan korvaa laatua, joten arvosta niitä jotka ovat jo löytäneet sut tästä loputtomasta sometarjonnan suosta ja ole ylpeä siitä mitä teet. Jos uskot itse oman sisällön laatuun, muutkin uskoo. Ja jos et miellytä jotakuta, se ei haittaa mitään. Älä lannistu. Nurkan takaa löytyy taas niitä, joiden mielestä sä oot upea. PS. Mä oon sitä mieltä myös!

Jos sulla on hyviä vinkkejä itsevarmuuden säilyttämiseen ja ”omaan juttuun” luottamiseen, jaa ne ihmeessä!

0 kommenttia