Etikka hiustenpesussa - miten ja miksi?

Kesän aikana bongasin ihan sattumalta jostain luonnonkosmetiikka-aiheisesta Facebook-ryhmästä keskustelun, jossa puhuttiin omenaviinietikan käytöstä hiustenhoidossa. Alkuun mietin, että johan on taas idea keksitty, mutta kun tutkin hieman asiaa, huomasin että tämä(kään) ei ole mikään uusi juttu maailmassa. Aina sitä vaan oppii uutta…

No, joka tapauksessa, samaisessa Facebook-keskustelussa moni hehkutti etikan hyötyjä, joten olihan mun itsekin testattava tätä maagista, tavallisesti keittiön puolelta löytyvää ainetta hiuksiini.

Miksi kannattaa harkita hiusten pesua etikalla?

  • Luonnollinen vaihtoehto
  • Sopii herkkäihoiselle
  • Tasapainottaa päänahan pH-arvoa
  • Desinfioi ja puhdistaa mm. bakteereista
  • Stimuloi verenkiertoa päänahassa
  • Sulkee hiussuomut
  • Lisää kiiltoa ja vähentää takkuja
  • Ehkäisee kuivumista ja kaksihaaraisia

Omenaviinietikalla on antibakteerinen vaikutus, joten sen käyttö ehkäisee päänahan kutinaa ja punoitusta. Se stimuloi päänahan verenkiertoa, minkä vuoksi se voi auttaa tehostamaan hiustenkasvua. Lisäksi se puhdistaa tehokkaasti ja silottaa hiukset. Täysin takuttomaksi oma kuontaloni ei ole muuttunut etikkapesujen myötä, mutta kiva kiilto niissä on aina pesun jälkeen.

Etikkapesu käytännössä

Hiustenpesu etikalla on helppoa. Sekoita 2 rkl omenaviinietikkaa n. 2 desilitraan vettä kaatamalla molemmat esim. suihkepulloon ja ravistamalla. Pese hiukset ensin normaalisti shampoolla, minkä jälkeen suihkuta etikka-vesiliuos kauttaaltaan hiuksiin. Hiero sitä myös päänahkaan ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Huuhtele. Tavallista hoitoainetta ei tässä yhtälössä tarvita.

Omaan käyttööni suihkepullo tuntui hankalalta, joten otin vanhan (pestyn) shampoopullon, johon teen sekoituksen. Sopiva etikan ja veden suhde voi riippua hiuksistasi, joten suosittelen kokeilemaan muutamaa eri vaihtoehtoa, jos yllä mainittu ei tunnu hyvältä. Mun hiuksiin toimii parhaiten pienempi määrä etikkaa.

Hiusten pesemistä etikalla suositellaan säännöllisesti, esim. kerran viikossa tai kuukaudessa. Oletko sä kokeillut tätä ”ihmeainetta” päähäsi?

0 kommenttia