Helppo fudge - vain kaksi raaka-ainetta

Ystävänpäivä on ihan kohta, joten sen inspiroimana päätin kokeilla tehdä itse fudgea. En ole kokkaillut mitään vastaavaa aiemmin, joten mua vähän hermostutti, mitä saan aikaiseksi. Onnekseni löysin niin pomminvarman reseptin, että jopa minä sain fudgen onnistumaan!

Alkuperäinen resepti löytyi taas k-ruoka.fi sivustolta. Sieltä löytyy ihan valtavan paljon ihania reseptejä arkeen ja juhlaan!


Tämä helppo fudge sopii tottakai mihin tahansa juhlaan ja miksei arkeenkin, mutta mä halusin tehdä siitä nimenomaan ystävänpäivä-teemaisen sydänkarkeilla ja muilla vaaleanpunaisilla koristeilla. Tällä on ihana muistaa ystäviä ja rakkaita – yhdestä reseptistä saa niin monta palaa, että siitä riittää koko kaveripiirille.

Fudge on jo itsessään hyvin makeaa, enkä usko, että siihen olisi mitenkään välttämätöntä laittaa karkkeja koristeeksi lainkaan. Tulihan tästä kuitenkin todella söpö näin, vai mitä sä olet mieltä?


Kahden ainesosan helppo fudge

  • 6 pientä (100 g) levyä valkoista leivontasuklaata
  • 1 tlk kondensoitua maitotiivistettä (sokeroitu)
  • 1/2 tl suolaa
  • Strösseleitä ja karkkeja koristeeksi

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Alkuperäinen ohje suosittelee 25 x 25 cm kokoista vuokaa. Omani oli n. 22 x 32 cm ja toimi ihan hyvin.
2. Paloittele suklaa kattilaan ja kaada joukkoon kondensoitu maitotiiviste. Laita hella miedolle lämmölle ja anna suklaan sulaa. Muista sekoittaa koko ajan, ettei maitotiiviste pala pohjaan.
3. Mausta suolalla. Itse jätin tämän vaiheen tosin pois, koska seos oli niin jämäkkää, etten uskonut suolan levittyvän kunnolla. Tämä kannattaa valita oman maun mukaan – ilman suolaa fudgesta tuli todella makeaa.
4. Kun suklaa on sulanut kunnolla, kaada seos vuokaan. Massan levittäminen oli omasta mielestäni vaikein osuus, mutta ei sen täydellinen tarvitse ollakaan.
5. Koristele fudge halutessasi erilaisissa strösseleillä ja karkeilla. Tässä kannattaa olla nopea, koska pinta jähmettyy aika nopeasti.
6. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli. Leikkaa paloiksi.

Oman kokemukseni mukaan fudge on parhaimmillaan parin päivän päästä, mutta tämä säilyy jääkaapissa ainakin viikon!

0 kommenttia