Linktree - työkalu bloggaajalle ja yrittäjälle

Tiedät varmasti, että Instagram-profiilissa saa esille vain yhden linkin kerrallaan. Se linkki voi johdattaa blogiisi, nettisivuillesi tai vaikkapa tilaamaan uutiskirjeen. Usein voi kuitenkin tuntua, ettei yksi linkki riitä, vaan ihmisiä pitäisi saada ohjattua useampaan paikkaan. Tähän on olemassa ratkaisu nimeltä Linktree.

Linktreen käyttö

Linktree on yleistynyt viime aikoina paljonkin ja Instagramissa huomaa yhä useampien hyödyntävän sitä. Itsekin tutustuin siihen äskettäin enkä vaihtaisi enää pois. Linktree on sivusto, jonka avulla voit luoda itsellesi ns. laskeutumissivun. Tämä laskeutumissivu tai valikko näyttää yhdellä klikkauksella kaikki tärkeimmät sivut tai sivustot, jotka haluat ihmisten löytävän. Näin voit ohjata profiilisi linkkiä klikkaavat ihmiset useampaan paikkaan yhden klikkauksen avulla.

Hyödyt

Linktreen selkein hyöty ja käyttötarkoitus on, että se tarjoaa mahdollisuuden ohjata Instagram-profiilista ihmisiä useampaan paikkaan kuin yhteen. Se on loistava tapa näyttää seuraajallesi, lukijallesi tai potentiaaliselle asiakkaalleesi kaikki tärkeimmät sivut, eikä vierailijan tarvitse lähteä kaivamaan tietoa monen klikkauksen takaa. Tämän avulla ihmiset voi ohjata suoraan vaikka verkkokauppaan tai uutiskirjeen tilauslomakkeeseen, mutta yhtä hyvin myös blogiin tai nettisivujen etusivulle.

Mitkä linkit kannattaa laittaa esille?

Omalla Linktree-laskeutumissivullani on tällä hetkellä linkki blogiin, uutiskirjeen tilauslomakkeeseen, yhteydenottolomakkeeseen, Facebookiin sekä Päijät-blogien sivustolle. Linkit voi nimetä kuten itse haluaa, omasta mielestäni toimivimpia ovat ”siirry blogiin” -tyyppiset kehotukset. Linkkiluettelo kannattaa pitää selkeänä ja lisätä siihen ne kaikkein tärkeimmät linkit. Vaikka listaan saa lukemattoman määrän linkkejä, kukaan ei jaksa selata läpi kymmeniä eri linkkejä, joiden sisällöstä ei ole varma. Voit myös tehdä niin, että lisäät Linktree-profiiliisi kaikki linkit, jotka haluat ja poistat osan näkyvistä väliaikaisesti, kun haluat ihmisten keskittyvän vain tiettyihin linkkeihin.

Ilmainen vai pro-versio?

Linktreen perusversio on maksuton ja omasta mielestäni se on ihan riittävä. Siinä saa luotua niin monta linkkiä kuin tarvitsee, muokattua hieman laskeutumissivun väritystä ja näkee siitä myös tilastoja, kuinka paljon mitäkin linkkiä on klikattu. Pro-versiossa tosin saat mm. tarkemmat päiväkohtaiset tilastot, enemmän muokkausvaihtoehtoja, voit lisätä kuvia ja pääset eroon Linktree-logosta. Pro-version hinta on 6 dollaria kuukaudessa, joten ei sekään ole suuri sijoitus. Kannattaa miettiä omia tarpeita ja lähteä vaikka alkuun liikkeelle ilmaisversiolla.

Kenelle Linktree sopii?

Linktreeta voi hyödyntää niin bloggaajat, yrittäjät kuin muutkin yhteisöt. Parhaiten Linktreesta saa hyödyn irti, jos ihmisiä on oikeasti tarpeen ohjata useammalle sivustolle. Jos koko sivustosi sijaitsee yhden linkin takana, et välttämättä tarvitse tätä työkalua. Kuitenkin, jos haluat tuoda esille useamman sivun, vaikkapa Facebookisi, blogisi ja palvelusi, kokeile tätä. Yrittäjälle tämä on mielestäni todella tarpeellinen työkalu, kun ihmisiä voi ohjata suoraan eri palveluihin, uutiskirjeen tilaajaksi, verkkokauppaan, yritysblogiin ja hinnastoon. Näin myös potentiaalinen asiakas näkee yhdellä klikkauksella, mitä kaikkea juuri sinä hänelle tarjoat.

Löydä Linktr.ee

Linktree löytyy omalta sivustoltaan osoitteesta www.linktr.ee. Luomalla maksuttoman tilin sivustolle pääset rakentamaan oman laskeutumissivusi. Kun olet lisännyt omaan valikkoosi haluamasi linkit, kopioi palvelun tarjoama linkki Instagram-profiiliisi, niin ihmiset pääsevät näkemään luomasi valikon. Nyt, kun joku klikkaa Instagram-profiilistasi löytyvää linkkiä, hänet ohjataan suoraan tekemääsi Linktree-valikkoon.

0 kommenttia