G Beauty Lab Iconic-magneettiripset

Magneettiripset ovat olleet kasvava trendi nyt jo pidemmän aikaa. Olin kauan vahvasti sitä mieltä, että nämä eivät ole mua varten, mutta luettuani kerta toisensa jälkeen tyytyväisiä käyttökokemuksia, päätin tilata kokeiluun G Beauty Lab Iconic-magneettiripset. Käytän irtoripsiä yleensä vain erityistilanteissa, juhlissa ja vastaavissa, en siis missään nimessä päivittäin. Silti herkkäsilmäisenä se liiman kanssa pelaaminen alkoi kyllästyttää jossain vaiheessa.

Mun matka magneettiripsien maailmaan ei alkanut ihan ongelmitta. Tilasin Iconic-ripset toukokuun alkupuolella ja kovin odotetut ripset saapuivatkin noin viikon kuluttua. Pettymys oli suuri, kun avasin paketin ja lähdin nostamaan yhtä ripsinauhaa siitä, ja sen pikkuruiset magneetit sinkoilivat saman tien irti. Samoin kävi toiselle ripsinauhalle ja kahta muuta en uskaltanut edes irrottaa paketista.

Laitoin saman tien viestiä G Beauty Labin asiakaspalveluun ja sain hyvin nopeasti vastauksen pahoittelujen kera sekä tiedon, että uudet ripset ovat tulossa mulle aivan pian – tietysti maksutta. Uudet ripset saapuivat nopeammin kuin edelliset ja näissä pysyi myös magneetit kiinni. Katastrofi oli siis vältetty ja sain ripseni kuitenkin melko pian käyttöön.

Magneettiripset lyhyesti 

Magneettiripsissä on nimensä mukaisesti pikkuruiset magneetit, joiden avulla ripset kiinnitetään omien ripsien päälle. Paketissa on yhteensä neljä ripsinauhaa, koska molempiin silmiin tarvitaan kaksi – yksi omien ripsien yläpuolelle ja toinen alapuolelle. Omat ripset jäävät siis magneettiripsinauhojen väliin. Iconic-ripsissä on kaksi magneettia, yksi ripsinauhan kummassakin päässä. On olemassa myös eripituisia ripsiä, joissa voi olla neljäkin magneettia ja mm. pieniä, yhden magneetin ripsitupsuja. Ripset voi myös tarvittaessa leikata useampaan osioon, jolloin kiinnittäminen on helpompaa.

Nämä Iconic-ripset ovat ns. puolen silmän malli, eli ne eivät ole koko silmän mittaiset. Siksi kaksi magneettia riittää näiden kiinnittämiseen. Pidemmissä ripsinauhoissa on oltava ainakin kolme magneettia, että ne muotoutuvat silmään sopivasti. Lyhyempi ripsinauha on ainakin oman kokemukseni mukaan helpompi kiinnittää, mutta voi näyttää hassulta, jos sitä ei saa aseteltua sopivasti omien ripsien ”jatkeeksi”.

Magneettiripsien kiinnittäminen

Magneettiripsien ideana on, että ripset saa kiinnitettyä nopeasti ja turvallisesti ilman liimaa. Magneettiripset eivät oikein käytettynä vahingoita omia ripsiä lainkaan ja ne sopivat myös herkkäsilmäisille ja liima-allergisille. Ne eivät siis ole kosketuksessa ihoon lainkaan, ainoastaan ripsiin.

Magneettiripsien kiinnittämiseen löytyy paljon tutoriaaleja netistä, hakemalla esim. ”How to apply magnetic eyelashes”. Lyhyesti selostettuna ensin asetetaan toinen ripsinauha omien ripsien päälle ja sen jälkeen kiinnitetään se vastakappaleella omien ripsien alapuolelta. Tämä toimenpide on todella nopea ja melko helppo, ainakin jos on yhtään tottunut käyttämään irtoripsiä aikaisemmin. Omasta mielestäni vaikein osuus on saada ripsinauhat mahdollisimman lähelle omien ripsien tyveä, jotta ne näyttävät mahdollisimman luonnolliselta. Tähän ei oikein ole muita niksejä kuin harjoittelu.


Ripset näyttävät todella kauniilta, kun ne saa aseteltua silmään kunnolla. Käsintehdyt silkkiripset ovat todella kevyet silmissä ja asettuvat paikoilleen luonnollisesti, mutta ovat samaan aikaan näyttävät. Kuvissa olin harjoitellut kiinnittämistä vasta kerran ja tämä toinen kertakaan ei sujunut vielä ihan mallikkaasti, mutta aika hyviltä ne silti näyttävät silmissä pienistä hankaluuksista huolimatta. Testasin ripsiä myös ilman ripsiväriä ja sitä en suosittele, sillä silloin ne liukuvat omista ripsistä pois todella helposti. Ripsivärin kanssa ne tuntuvat pysyvän paikallaan aika tukevasti.

Toistaiseksi koen kuitenkin liimattavat ripset helpompina käyttää tai ainakin vähän ”varmempina”, koska olen käyttänyt niitä jo vuosia ja opetellut itselleni sopivan kiinnitystavan. Ehkä näistä tulee uusi suosikkini, kunhan opin kunnolla sen taktiikan. Nyt siis harjoittelemaan ahkerasti!

Oletko sä tutustunut magneettiripsiin? Jos olet, mitä tykkäät niistä? Käytätkö ylipäänsä irtoripsiä?

0 kommenttia