Arkiruokavinkki: syntisen hyvät granolakupit


Mulla on taas uusi aamupala-ihastus… Oikeastaan tämä on taas sellainen resepti, että näitä voisi syödä ihan hyvin vaikka välipalaksi tai iltapalaksi tai ihan mihin aikaan päivästä hyvänsä. Musta tuntuu, että näitä kaikkia kivoja reseptejä tulee koko ajan vastaan ja tykästyn aina jokaiseen vielä enemmän kuin edelliseen.

Näiden granolakuppien valmistus on tosi helppoa, mutta aikaa siihen menee kaiken kaikkiaan noin 1,5 tuntia. Suurin osa valmistusajasta tosin menee kuppien jähmettämiseen, jolloin voi tehdä jotain muuta. Tein näitä kuppeja tällä kertaa kuusi, sillä ne eivät sellaisenaan säily kovin pitkään. Toki pelkkiä kuppeja ilman täytteitä voi vaikka pakastaa ja sulattaa käyttöön pari kerrallaan.


Granolakupit (6 kpl)

  • 1 banaani
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • Ripaus kanelia
  • Ripaus suolaa

Muussaa banaani haarukalla. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja hunaja. Sekoita hyvin. Mausta oman maun mukaan kanelilla ja lisää ripaus suolaa.

Nostele kauraseos voideltuun muffinssivuokaan. Painele seos vuokaan niin, että keskelle jää tyhjää ja kauraseos muodostaa kupin. Anna seistä kylmässä noin tunnin ajan.

Tunnin kuluttua laita vuoka 175-asteiseen uuniin ja paista noin 30 minuuttia, kunnes kaurakupit ovat saaneet vähän väriä pintaan. Kaurakupit ovat valmiita, kun ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä.



Sitten on aika täyttää granolakupit millä itse tahtoo. Mä käytin Yosan Greek Style -kauravalmistetta makeutettuna hunajalla, mikä sopi tähän reseptiin kuin nenä päähän. Päälle vielä hieman marjoja, hedelmiä, kookoshiutaleita, suklaalastuja tai mitä ikinä keksitkään, ja raikas aamu-/välipala on valmis.

Nämä vievät makeannälän tosi tehokkaasti ja koristelumahdollisuuksia on vaikka kuinka. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Miksei näillä voisi vaikka herkutella astetta terveellisemmin vappuna. Kokeile ja kerro sitten, oliko hyvää!

0 kommenttia