20 parasta ilmaisfonttia

Oletko koskaan ollut siinä tilanteessa, että haluaisit luoda syntymäpäiväkutsuja, uuden bannerin blogille tai ansioluettelon, mutta koko homma kaatuu, kun et löydä mieleistä fonttia? Tuttu tunne. Valmiilla, erilaisten ohjelmien mukana tulevilla fonteilla pääsee jo pitkälle, mutta kuten monessa muussakin asiassa, myös fonttien kanssa nälkä tuntuu kasvavan syödessä.

Mä oon tehnyt jo vuosien ajan erilaisia graafisia projekteja joko liittyen blogiini tai muihin työkuvioihin. Näitä projekteja tehdessä olen turhautunut lukemattomat kerrat, kun en ole ollut varma, mistä saan sen sopivan fontin tai mihin mitäkin fonttia voi käyttää. Siksi ajattelin helpottaa sun tuskaasi tulevien fonttiongelmien kanssa ja keräsin yhteen 20 omasta mielestäni parasta, maksutonta, vapaasti käytettävää fonttia.

Suinkaan kaikki olemassa olevat fontit eivät ole vapaasti käytettäviä. Vaikka fontti olisi saatavilla maksuttomasti, sen käyttö voi olla rajattu ainoastaan henkilökohtaiseen käyttöösi. Tässä postauksessa esittelen kuitenkin fontteja, joita voi käyttää vapaasti mihin tahansa henkilökohtaisiin sekä kaupallisiin projekteihin, jopa myytäväksi tehtyihin tuotteisiin. Kuvan alla on suora latauslinkki jokaiseen fonttiin.

DEBBY / QUENTIN / READING / SAIL / PLAYFAIR DISPLAY / ARCHITEXT / 5TH GRADE CURSIVE / ALLURA / QUICKSAND / VERONA LOTTE / YESTERDAY / MILKSHAKE / STAY CLASSY / ROUGE SCRIPT / ROSABELIA / ESTEH / HILTON / ECOSMITH / PLAYBALL / MEDDON

Fonttien asennus ja käyttö

Fonttien täytyy olla joko muodossa TrueType (.ttf) tai OpenType (.otf), jotta tietokone tunnistaa ne. Nykykoneissa uusien fonttien asentaminen tapahtuu erittäin yksinkertaisesti, joten sitä on turha pelätä. Lyhyen asennusvaiheen jälkeen fontti on automaattisesti käytettävissä haluamassasi ohjelmassa.

Mac OS

Jos fontti on pakattu .zip-kansioon, tietokone purkaa sen automaattisesti. Kun olet ladannut fontin tietokoneelle, etsi se Finderista, tuplaklikkaa sitä ja esikatseluruudun avauduttua klikkaa Asenna fontti.

Windows

Jos fontti on pakattu .zip-kansioksi, pura ensin kansio klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Pura. Kun näet haluamasi fonttitiedoston, klikkaa sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asenna. Joissain Window-versioissa voit joutua kopioimaan fontin järjestelmän fonttikansioon.

0 kommenttia