Joulukalenterin 3. luukku: itsetehty suklaa

Niin se koitti kolmas adventtisunnuntai ja aika avata toisiksi viimeinen luukku blogijoulukalenterista. Tämä on oma suosikkini tähän mennessä avatuista luukuista, vaikka alkuun mua epäilyttikin tämän onnistuminen. Olin varma, että teen jotain väärin suklaan kanssa, mutta lopputuloksesta tulikin yllättävän hyvä. Joulusuklaan tekeminen itse on oikeastaan todella helppoa ja parasta on, kun voi käyttää juuri niitä makuja joita itse haluaa.

Itsetehty joulusuklaa

  • 200 g taloussuklaata
  • 2 tl voita
  • Pähkinöitä, karkkeja, strösseleitä tai muita syötäviä koristeita
Paloittele suklaa, sekoita mukaan voi ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Suklaa on sopivaa silloin, kun siinä ei ole enää paakkuja ja se on juoksevaa. Jos käytät mikroa, muista sekoittaa suklaata 30 sekunnin välein. Kun suklaa on sulanut, levitä se suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pienelle uunipellille. Ripottele sulan suklaan päälle haluamiasi koristeita, esim. vaahtokarkkeja, pähkinöitä, strösseleitä. Tässä saa käyttää mielikuvitusta!

Kun olet koristellut suklaata riittävästi, jätä se jääkaappiin jähmettymään yön yli. Jos haluat nopeuttaa jähmettymisprosessia, laita pelti/vuoka vähäksi aikaa pakastimeen. Kuten kuvistakin näkyy, tein itse kaksi eri suklaalevyä tummasta- ja valkosuklaasta, mutta käytössä oli vain yksi pelti. Annoin molempien levyjen vuorollaan jähmettyä pakkasessa puolisen tuntia, jonka jälkeen paloittelin ne. Paloittelun voi hoitaa ihan käsin, jos tykkää rouheammasta lopputuloksesta, tai apuna voi käyttää veistä.


Lopputuloksena saimme kaksi levyllistä herkullista suklaata juuri niillä päällisillä, joista itse tykkäämme. Näillä herkutellaan ihan varmasti jo ennen joulua ja on se ehkä tehtävä uusi satsi varsinaisia joulupyhiä varten – niin hauska prosessi tämä oli. Ootko sä tehnyt itse joulusuklaata?



0 kommenttia