Joulukalenterin 2. luukku: syötävät tonttulakit

Hyvää toista adventtisunnuntaita! Tänään on aika avata blogijoulukalenterin toinen luukku, josta löytyy kasa söpöjä tonttulakkeja. Nämä eivät ole ihan tavallisia tonttulakkeja, vaan pieniä herkkupaloja, joissa yhdistyvät täydellisesti suklaan, kerman ja mansikan maut. Tarjoile näitä vaikka pikkujouluissa tai mikseivät nämäkin sopisi ihan joulupöytään.

Tonttulakki-leivonnaiset

  • Suklaakakkupohja tai suklaaminimuffinsseja (käytä esim. tätä ohjetta)
  • 2 dl vispikermaa (itse käytin kauravispiä)
  • 100 g tuorejuustoa (tai kaurapohjaista vastinetta)
  • Tuoreita mansikoita
  • Tomusokeria
Tykkään tästä reseptistä erityisesti siksi, että tämä on tosi helppo toteuttaa nopeallakin aikataululla. Jos aika on kortilla, voi skipata leipomisvaiheen ja ostaa suklaamuffinssit valmiina. Sekä minimuffinssit että kakkupohjasta leikatut pyöreät palat käyvät tähän reseptiin hyvin – itse tein leivokset tällä kertaa jälkimmäisellä tyylillä.

Kun suklaamuffinssit tai -kakkupalat ovat valmiina käyttöön, huuhtele mansikat ja leikkaa niistä kannat. Vatkaa kerma ja lisää sekaan tuorejuusto. Sekoita sileäksi, tuorejuusto jää helposti paakuiksi. Voit myös lisätä ripauksen tomusokeria tuomaan makeutta ja jämäkkyyttä. Lopuksi pursota kerma-tuorejuustoseos suklaapalojen päälle ja aseta siihen mansikat leikkuupinta alaspäin. Tee vielä mansikan päälle pieni kermatupsu ja koristele halutessasi tomusokerilla.


Nämä kannattaa laittaa vielä kylmään jähmettymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua. Mä unohdin kaupassa käydessäni ostaa tuorejuustoa, joten yritin urheasti pärjätä pelkällä kermavaahdolla. Hetken aikaa se toimikin ihan hyvin ja kuvissa se näytti vielä melko siedettävältä, mutta hetken kuluttua se alkoi sulaa ja mansikat seilata pitkin lautasta. Suosittelen siis jämäköittämään vaahdon sillä tuorejuustolla, jos haluat tarjoilla nämä kokonaisina leivonnaisina 😀 

En ole ennen ajatellut mansikoita jouluisena herkkuna, mutta tämä kyllä toimii! Meneekö testiin siellä?

0 kommenttia