Näitä vohveleita voi syödä vaikka päivittäin


*Alkuperäinen postaus julkaistu 11.4.2017. Päivitetty 5.4.2018.*

En voi uskoa, etten oo koskaan aiemmin tehnyt itse vohveleita. Äidin vanha vohvelirauta on pyörinyt kaapissa jo vuosia, mutta oon aina ajatellut että vohveleiden tekeminen on ihan liian vaivalloista - etenkin yhdelle. No olinpa väärässä.





Viime viikolla tosiaan innostuin tekemään aamupalaksi vohveleita, mutta en mitään sokeripommeja. Näihin vohveleihin riittää neljä ainesosaa, jotka ainakin multa löytyvät kotoa lähes aina. Lisäksi nämä ovat jotakuinkin yhtä terveellisiä kuin lautasellinen kaurapuuroa, joten nyt mikään ei estä tekemästä ihanaa vohveliaamiaista vaikka joka aamu. Parasta!

2-3 vohvelia
 1 dl kaurahiutaleita
2 dl maitoa (tai sen korviketta, itse käytin soijamaitoa)
2 kananmunaa
1 banaani


Kaikki ainekset vain käytetään blenderissä sen aikaa, että niistä muodostuu taikinamainen massa, ja sitten vohveliraudalla paisto. Nämä paistuvat ihan supernopeasti ja sisusta saakin jäädä vähän pehmeämmäksi. Rautaan laitoin vähän kookosöljyä, etteivät vohvelit tarttuneet kiinni.
Mulla oli kaapissa tällä kertaa vain suklaanmakuista soijamaitoa, jolla vohveleihin tuli kaunis väri ja kiva maku. Banaani tuo niihin makeutta, eikä sokeria siis tarvitse lisätä erikseen. Toki näitä voi maustaa ihan miten itse haluaa. Raikkaat marjat ja kookoshiutaleet sopivat näiden päälle täydellisesti.
Aivan ihana alku päivälle! Kokeile säkin vaikkapa tulevana viikonloppuna :)


MUISTA SEURATA MYÖS BLOGIN ULKOPUOLELLA: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

8 comments

  1. Joskus aikanaan kun meillä oli vohvelirauta, tuli tehtyä joka viikonloppu vohveleita. Tytär kuitenkin vei raudan mennessään kun muutti vuosia sitten pois kotoa. Ei ole tullut ostettua uutta tilalle. Vohvelit on niin hyviä.

    VastaaPoista
  2. Vohvelit on ihania! Pitää kokeilla tätäkin reseptiä, kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Mä olen vannoutunut aamupuuron syöjä, mutta näitä voisi joku aamu kokeilla tutön kanssa.

    VastaaPoista
  4. Rakastan vohveleita ja olen haaveillut vohveliraudasta jo pitkään. Nämä ovat niin herkullisen näköisiä ja vieläpä terveellisiäkin että nyt on pakko laittaa rauta tilaukseen! Kiitos mahtavasta reseptistä!

    VastaaPoista

Kiva kun luit postauksen! Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi. Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia. - Johanna