Mansikka-kaurapaistos


Kuinka moni muistaa lapsuudesta kaura-omenapaistoksen? Se oli mun lempijälkiruoka silloin, mutta en ole tainnut syödä sitä aikuisiällä kertaakaan. Tämä vääryys pitää korjata syksyllä! Mun mielestä nimittäin kaura-omenapaistos kuuluu ehdottomasti syksyyn.

Tänään päätin tehdä sadepäivää piristämään vähän kesäisemmän version ja korvasinkin omenat tuoreilla mansikoilla. Tästä saisi helposti myös astetta terveellisemmän jälkiruoan, tai vaikka hyvän aamupalan, korvaamalla rasvan ja sokerin muussatulla banaanilla. Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä tämän ihan perinteisesti, jolloin ohje kuuluu näin:


Marja-kaurapaistos (2-4 annosta)
  • 300 g mansikoita
  • 100 g voita tai margariinia
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita

Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lomittain pienehkön uunivuoan pohjalle. Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet. Levitä seos mansikoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 min, kunnes pinta on kullanruskea ja sopivan rapea. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.


Käytin maidotonta margariinia ja söin paistoksen Oatlyn vanilja-kaurajäätelön kanssa, jolloin tämä soveltuu hyvin myös vegaanikeittiössä nautittavaksi herkuksi. Eipä tämä herkku kauaa vuoassaan pyörinytkään, vaan pääsi heti lämpöisenä parempiin suihin. Nam!


SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

0 kommenttia