Superhelppo, näyttävä vohvelijälkiruoka

Miltä kuulostaisi näyttävä, arkeen ja juhlaan sopiva vohvelijälkiruoka, jonka valmistamiseen menee n. 15 minuuttia? Herkku, joka ei vaadi juurikaan ruoanlaittotaitoja ja jota tehdessä saa sotkea? Onnistuu!

Mä rakastan kauniita asetelmia ja mun mielestä ruoassa ulkonäkö on iso osa onnistunutta kokonaisuutta. Kuten oon monesti ennenkin maininnut, en kuitenkaan ole mikään erityisen taitava kokki tai leipuri, joten mun reseptit painottuvat aina helppouteen ja nopeaan toteutukseen.

Juhannuksena halusin kokeilla vähän erilaista tyyliä toteuttaa jälkiruoka ja niin syntyivät nämä vohvelit. Ja siis parasta tässä jälkiruoassa on se, että sotku ei haittaa! Luovuutta voi käyttää just niin paljon kuin haluaa, mutta lopputuloksesta ei kannata stressata.


Näyttävä vohvelijälkiruoka (3 annosta)

  • 6 valmista vohvelia (esim. Lidl tai Pirkka)
  • Kermavaahtoa
  • Suklaa- ja kinuskikastiketta
  • Hedelmiä, esim. banaani, omena, päärynä, ananas
  • Marjoja, esim. mansikka, mustikka, vadelma, karhunvatukka
  • Mysliä, suklaahippuja, strösseleitä maun mukaan

1. Asettele vohvelit tarjoilualustalle. Pursota osaan tai halutessasi kaikkiin kermavaahtoa.
2. Levitä vohveleiden päälle suklaa- ja kinuskikastiketta. Älä välitä jos kastike leviää tai menee yli, se näyttää hyvältä!
3. Valitse muutamia hedelmiä ja marjoja, joilla ”täytät” vohvelit. Hauskan valikoiman saat aikaan laittamalla jokaiseen vähän erilaisia täytteitä.
4. Koristele lopuksi vohvelit valitsemillasi koristeilla. Tähän käy esim. mysli, strösselit, suklaahiput, karkit tai keksinmurut. Nyt saa käyttää mielikuvitusta!

Halutessasi voit toki tehdä vohvelitkin itse. Juhannuksena oli kova helle, joten en halunnut tehdä mitään mihin liittyy kuuma vohvelirauta – kaupan valmiit vohvelit pelastivat siis päivän.

Idea tässä jälkiruoassa on, että siitä tehdään huolettoman ja rennon näköinen. Ei turhaa stressiä. Anna kastikkeen valua tarjoilualustalle, ripottele koristeita vähän sinne tänne. Kokeile erilaisia asetelmia ja pidä hauskaa!

Vinkki: muovinen tarjoilualusta toimii tässä hyvin se ja sen saa putsattua käytön jälkeen nopeasti.


Ihailen ihmisiä, jotka tekevät kaikki leivonnaiset ja muut ruoat ihan alusta asti itse. Ajan- ja taidonpuutteen vuoksi mä käytän usein pieniä oikopolkuja, eikä siinäkään ole mun mielestä mitään väärää. Jokainen saa tehdä omat valinnat ruoanlaiton suhteen. Pääasia, että lopputulos miellyttää.

Me nautittiin vohveleiden kanssa mansikka-raparperimehua, joka viilennettiin jääpaloilla ja päätyi jokaiseen pulloon muutama marjakin koristeeksi. Tää oli ihan täydellinen kesäherkku, rento ja kaunis!

Millaisilla ruoilla sä tykkäät herkutella kesäisin tai ylipäänsä?

0 kommenttia