Laskiaispullakranssi

Hyvää laskiaissunnuntaita! Tänä vuonna me haluttiin tehdä laskiaispullat itse, mutta pienellä twistillä. Laskiaispullanachot kuulostivat vielä vähän turhan eksoottiselta vaihtoehdolta, joten päädyimme tekemään pullista kauniin kranssin. Pullat täytimme perinteiden mukaisesti mansikkahillolla ja kaurakermalla. Ohje antaa mahdollisuuden kasvimaitotuotteiden käyttöön, mutta voit käyttää halutessasi tavallisia maitotuotteita. Alkuperäinen ohje suolakinuskitäytteellä löytyy täältä.

Laskiaispullakranssi

  • 2,5 dl (kaura)maitoa
  • 25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 rkl kardemummaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia
  • Voiteluun kananmunaa
  • Pinnalle sokeria
  • Täytteeksi (kaura)kermavaahtoa ja hilloa
Lämmitä (kaura)maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa myös pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa peitettynä. 

Vaivaa taikina ja leivo se pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 16 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Aseta kahdeksan pullaa pyöreäksi kranssiksi pellille leivinpaperin päälle, jättäen hieman kohoamisvaraa. Taikinasta riittää kahteen kranssiin. Kohota pullia pellillä liinan alla. Voitele munalla, ripottele päälle sokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä ja halkaise ne. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten. Vaahdota (kaura)kerma. Täytä pullat hillolla ja kermavaahdolla tai itse valitsemallasi täytteellä. Sitten on herkuttelun vuoro!

Kuuluuko sun laskiaispullaan hillo, mantelimassa vai kokeiletko jotain uutta?

0 kommenttia