Oikeuttaako naistenpäivä kaltoinkohteluun 364 päivää vuodessa?

Kuten varmasti kaikki tiedämme, tänään on kansainvälinen naistenpäivä. Omat ajatukseni sen suhteen ovat vähän ristiriitaiset, mutta kun näin etlarin jutun, jossa oli listattuna kuusi tapaa muistaa naista tänään, tuli sellainen olo että jotain tähän on sanottava. Jos haluat lukea jutun, näet sen täältä. Artikkeli on tosin vain muutaman lauseen mittainen, mutta se kehottaa mm. tarjoamaan naiselle aamiaisen vuoteeseen tai ostamaan tälle kukkia ja koruja. Ovathan molemmat kauniita ajatuksia ja tekoja, enkä missään nimessä sano, että mua harmittaisi saada kukkapuska tänään, mutta en voi olla ihmettelemättä että siitäkö naistenpäivässä on kyse - materiasta ja rahankäytöstä.

Jos mies kohtelee naista huonosti suurimman osan ajasta, mutta ostaa kukkia naistenpäivänä, onko kaikki silloin hyvitetty? Olen seurannut pitkään läheltä tilannetta, jossa mies käyttäytyy suurimman osan ajasta äärimmäisen itsekeskeisesti, töykeästi ja jopa väkivaltaisesti - henkisellä tasolla vähintään - naista kohtaan, mutta muistaa aina tällaisina erityisinä päivinä tuoda sen kukkapuskan. Siitä eleestä pitäisi sitten muistaa olla niin kovin kiitollinen ja unohtaa kaikki ne eilisillan törkeät sanat.




Ja entäs sitten naisten käytös toisiaan kohtaan. Itse oon aina kuulunut niihin naisiin, jotka tulevat lähes poikkeuksetta paremmin toimeen miesten kuin naisten kanssa. En tule koskaan ymmärtämään, miksi monilla naisilla on niin valtava tarve mollata toisia naisia. Aivan kuin toisen vaatteiden, hiusten, meikin, työn tai kodin haukkuminen jotenkin nostaisi omaa statusta. Tai ihan kuin yksi pieni kohteliaisuus tai tsemppiviesti silloin tällöin olisi meiltä keneltäkään pois. Hyvää naistenpäivää toivotellaan toisille ahkerasti, mutta seuraavana päivänä taas unohtuu se että hei, me kaikki naisethan ollaan loppujen lopuksi samassa veneessä. Miksei pidettäisi toistemme puolia joka päivä.

En nyt edes halunnut alkaa puhumaan naisten asemasta tietyissä osissa maailmaa. Meillä Suomessahan ovat asiat pääpiirteittäin hyvin verrattuna moneen muuhun maahan. Silti, parantamisen varaa olisi täällä meilläkin. Ajatus naistenpäivän taustalla on hyvä ja jalo, mutta en ole yhtään varma toteutuuko päivän tarkoitus aina kovinkaan hyvin.

Näistä mietteistä huolimatta ihanaa ja aurinkoista naistenpäivää! Mitä tämä päivä merkitsee sulle?


MUISTA SEURATA BLOGIN ULKOPUOLELLAKIN: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

6 comments

  1. Totta kyllä että naistenpäivän ”kaupallistamisessa” on saattanut unohtua se perimmäinen tarkotus. Itse en eilen saanut kukkia, mutta muuten kyllä melkein joka viikko mies muistaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi kiva ettei rajoitu mitenkään tämmöiseen yhteen päivään vaan on spontaania, pisteet miehellesi! :D

      Poista
  2. Tosi hyvä ja myös herättelevä teksti! Mä kuulun myös niihin, jotka viihtyvät paremmin miesten seurassa, koska naisten kanssa törmään liian usein selkään puukottamiseen tai vastaavaan. Eikä siis aina mua kohtaan, mutta eipä sitä toimintaa vierestäkään ole kiva seurata. Naisten pitäisi todellakin muistaa, että yhteistyössä on voimaa ja yhdessä me naisetkin ollaan vahvempia<3

    www.ellileppiniemi.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kiva kuulla että jollain muullakin on samankaltaisia ajatuksia, vaikka toki surullista siinä mielessä että sullakin on näitä negatiivissävytteisiä kokemuksia naisten kanssa toimimisesta. Jospa me naiset tästä kuitenkin vähitellen muistettaisiin pysyä toistemme tukena ennemmin kuin vihollisina ♥️

      Poista
  3. Paljon hyvää pohdintaa. Ja ei, ei tosiaan yksi päivä oikeuta koko vuoden kestävää huonoa kohtelua niin miesten kuin naistenkin osalta. Mutta se menee kyllä ihan molempiin suuntiin, kyllä me naisetkin osataan kohdella huonosti ja epäkunnioittavasti miehiämme ja toisiamme. Mä en koskaan ole ymmärtänyt sitä toisten mollaamista ja lyttäämistä, meidän pitäisi nimenomaan pyrkiä vahvistamaan toisiamme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, ihan totta tuo. Sukupuoleen katsomatta osataan kyllä olla aika inhottavia toisillemme, parantamisen varaa siis todellakin on.

      Poista

Kiva kun luit postauksen! Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi. Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia. - Johanna