Tein ite ja säästin -synttärit: kannattiko?



No mutta huomenta! Synttärit/pikkujoulut/glitterjuhlat, miksi niitä ikinä haluaakaan nimittää, on juhlittu jo hetki sitten. Huh mitkä bileet! Kuten viime postauksessa sanoin, palataan tänään vielä tarkemmin juhlien toteutukseen.

Selailin Pinterestiä varmasti tuntikaupalla ennen juhlia, ja löysin ihan superpaljon kaikkia ihania koristeluideoita. Koska elän pitkälti asenteella "mieluummin överit kuin vajarit", tilasin jo hyvissä ajoin aikamoisen kasan ilmapalloja ja muita koristeita. Juhlamaailmasta löytyi suurin osa tarvikkeista, kuten pöytäliina, viirit, ilmapallot ja ennen kaikkea valtaisat foliopallot. Viimeksi mainitut tilasin valmiiksi täytettynä tottakai. Kaikkea en kuitenkaan löytänyt ihan sellaisena kuin olisin halunnut, joten toteutin ne sitten itse.




Yksi itse tekemistäni koristeista oli kimaltava Happy Birthday -viiri. En löytänyt mistään sellaista, joka olisi vastannut odotuksiani, joten ryhdyin tuumasta toimeen itse. Ostin glitter-korttipohjia ja hopeista narua, tein Wordilla sopivan kokoisen ja mallisen tekstin, tulostin sen malliksi, leikkelin sen mukaan korttipohjista kirjaimet, rei'itin ne ja iskin ne roikkumaan naruun. Kuulostaa ihan superhelpolta ja sitä se pääasiassa oli, mutta aikaa tähän kaikkeen meni kuitenkin lähes kolme tuntia. Oli se silti sen arvoista, sillä hintaa tälle tuli vain noin 4 euroa ja sain juuri sellaisen kuin halusin.

Lue myös: 2 +5 asiaa, joista tietää olevansa 25-vuotias





En osannut päättää, millaisen koristeen haluan kakulle, enkä löytänyt kaupoista mitään mieluista. Olin varautunut tekemään siihenkin pienen viirin hopeisesta kartongista, mutta sitten löysin ihan sattumalta Citymarketista pikkuruisen mustavalkoisen viirin valmiina. Vaikein homma oli leikellä 20 lipun mittainen viiri sopivaksi grillitikkujen väliin ja kiinnittää se jotenkin järkevästi, mutta teipin ja narun kanssa pääsee pitkälle. Tämä tuli maksamaan kaikkiaan noin 1,5 euroa.

Myös kakun tein itse ja siltähän se näyttikin... Harkitsin kakun tilaamista jostain leipomosta, mutta sitten törmäsin tähän ohjeeseen ja päätin toteuttaa samantyyppisen. Kakku oli nimensä mukaisesti superhelppo tehdä, mutta silti näyttävä ja herkullinen. Sovelsin ohjetta sen verran, että tein täytteen soijakerman ja Påmackanin yhdistelmästä ja laitoin väliin vain kaapista löytyviä hilloja ja suklaakastiketta. Kakusta tuli ihan supermakea ja sen pystyssä pysyminen oli vähän haastavaa, mutta oli se silti aika kelpo synttärikakku.




Muut tarjoilut pidettiin aika yksinkertaisina; oli mansikka-vaahtokarkkivartaita, sipsejä, dipattavia vihanneksia, suklaariisikakkuja ja tietysti juomana jotain boolin tapaista mansikka-vadelmasekoitusta. Olihan juhlan kunniaksi myös malja nostettava ja saimmekin vierailta hienon syntymäpäivälaulun.

Kaiken kaikkiaan juhlat olikin oikein onnistuneet ja kaikilla taisi olla hauskaa, mutta jäi sellainen fiilis että ei ihan heti uudestaan tätä kaikkea touhotusta. Ehkä sitten kolmikymppisille seuraavaksi :D Onneksi siihen on vielä muutama vuosi aikaa...

PS. Sunnuntaina aukeaa joulukalenterin toinen luukku ja silloin puhutaan joululahjoista. Muista siis olla kuulolla silloinkin!


SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

10 comments

  1. Ihanan näköiset tarjoilut ja koristelut :) Ja tuo viiri, vau, ei ikinä uskoisi, että se on itse tehty.

    VastaaPoista
  2. Kivat koristellut ja tarjoilut :)

    Taitavasti toteutettu to viiri kakun päällä!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  4. Oi mitkä ihanat kekkerit. Ja tuo kyltti on hieno! Siis superhieno! Naked cake on ihanan helppo ja mikä parasta ei tarvitse yrittää sitä täydellistä päällystämistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, kiitos ihan hurjan paljon! :) Toi on niin totta, siksi just oon tykästynyt näihin nakukakkuihin :D

      Poista
  5. Tosi kivalta näyttää! Jaksaisipa itsekin panostaa näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ei tätä kyllä joka viikonloppu viitsisi tehdä :D

      Poista

Kiva kun luit postauksen! Jätä ihmeessä kommentti käynnistäsi. Saa kysyä, kehua, kritisoida tai vaikka kertoa kuulumisia. - Johanna