Suussa sulavat suklaamuffinssit ja valkosuklaapopcorn

Lupailinkin jo polttaripostauksessa, että tekisin erillisen postauksen juhlaan toteuttamilleni leipomuksille. Suklaamuffinit saivat sen verran kehuja ja reseptipyyntöjä, että jaan niiden reseptin teille lukijoillekin. Totta puhuakseni etsin vain satunnaisen suklaamuffinssi-reseptin, ja sen kummemmin miettimättä ryhdyin leipomaan. En ole missään nimessä mikään Leipuri Hiiva, ja muffineista tulikin onnistuneita ihan vahingossa. Koristeluista olisi toki voinut tulla kauniimmat, mutta kiireessä hieman liian löysällä kaurakermalla tehdessä meni miten meni... Ainakin maku oli hyvä! Näihinhän voi laittaa päälle ihan mitä tahtoo. Alkuperäinen ohje löytyi täältä, mutta tässä oma muokkaukseni ilman maitotuotteita:
Suklaamuffinssit (n. 12 keskikokoista)
  • 100 g maidotonta (sininen Keiju) margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl kaura-/soijamaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 120 g laktoositonta suklaata

Sekoita pehmennyt margariini ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen välissä hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Sekoita koko ajan. Rouhi leivontasuklaa ja sekoita se taikinaan käännellen kevyesti. Jaa taikina 12 muffinssivuokaan (kannattaa olla ainakin pari päällekkäin, sillä näistä tuli aika koskeita) ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.


Toisena herkkuna toteutin valkosuklaapopcornit. En ole yleensä oikein suolaisen ja makean sekoitusten ystävä, mutta tämä oli kyllä ihan toimiva kombo. Nämä eivät keränneet kehuja yhtä paljon kuin muffinssit, mutta useimmille juhlijoille nämäkin maistuivat. Tämä herkku oli ainakin helppo toteuttaa, ja näyttäväthän nuo pienet kipposet nyt varsin söpöiltä!
Valkosuklaapopcorn (8 annosta)
  • 1/2 pss mikropopcornia
  • 100 g valkosuklaata
  • nompparelleja

Tee popcornit mikrossa ohjeen mukaan. Laita popcorn tarjoilukulhoon, tai yksittäisiin pikkukulhoihin, ja anna jäähtyä. Sulata tällä välin valkosuklaa. Pilko suklaa mikronkestävään kulhoon ja lämmitä 30 s kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Sekoita joka kerran välissä. Itse sulatin suklaata yhteensä n. 1,5 minuutin ajan. 
Kun suklaa on sulanut, pitää toimia nopeasti. Ota lusikka, jolla "ripottelet" valkosuklaata popcornien päälle. Koristele halutessasi vielä nompparelleilla. Anna suklaan jäähtyä. Jos laitat popcornit yhteen isoon kulhoon, kannattaa valkosuklaata levittäessä käännellä popcorneja, jotta suklaa leviää joka puolelle. 


Kumpi näistä herkuista olisi enemmän sun mieleen?

SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

0 kommenttia