Terveelliset muffinssit - totta vai tarua?




Jee, perjantai! Mun flunssakin alkaa helpottaa pikkuhiljaa, ja loppuviikoksi on luvattu ihan yhtä aurinkoista säätä kuin tähänkin mennessä. Jos kaipaat viikonlopuksi jotain herkuttelureseptiä, mutta et halua kuitenkaan turhia kaloreita, tässä on yksi vaihtoehto. Tämä on niin simppeli ohje, etten ymmärrä miten en oo tehnyt näitä aiemmin. Banaani-kananmunapannarit on jo nähty jokaisessa lifestyle-blogissa, mutta entäpä samoista aineksista koostuvat muffinssit? Kuulostaa oudolta? Ei voi toimia? Väitän toisin!

Innostuttiin kokeilemaan näitä muffinsseja reilu viikko sitten ja heti ensimmäisellä kerralla ne onnistuivat mainiosti. Superhelppoa ja supernopeaa. Parasta on, että nämä ovat maukas jälkiruoka, mutta toimivat ihan täydellisesti myös kiireaamujen aamupalana. Söin näitä viime viikolla muistaakseni kolmena aamuna, ja voin kertoa, että en todellakaan olisi ehtinyt keittää kaurapuuroa samassa ajassa.



Näitä varten tarvitset siis ihan oikeasti vain kolme ainesosaa. Toki, jos haluat jättää marjat pois, raaka-aineita on vain kaksi. Banaanit ja munat. Suosittelen kuitenkin lisämään joukkoon jotain marjoja tuomaan raikkautta. Vadelmat ainakin toimivat mainiosti. Pellilliseen muffinsseja tarvitset kaksi banaania, neljä munaa ja vadelmia oman maun mukaan. Soseuta banaanit esim. haarukalla, riko munien rakenne ja sekoita ne yhteen seokseksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele muffinssivuoka (tätä ei kannata skipata, muffinssit tarttuvat aika hyvin kiinni) ja asettele pohjalle muutama vadelma. Kaada päälle banaani-munaseos ja lisää vielä muutama marja joukkoon. Paista uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat saaneen kauniin ruskean värin - ja ovat kokonaan kiinteitä.

Valmista tuli! Aiotko kokeilla tätä reseptiä?


SEURAA MYÖS NÄISSÄ: FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

0 kommenttia